Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Unit 4, 12 Cowcher Place, Belmont
Western Australia
Australia

(08) 9340 590

PACT offers a full range of design, construction and project management services for multi-level commercial and residential projects. A 'whole of project' service, including managing the documentation of the project brief, creating project concepts, setting budgets against project concepts to set feasibility outcomes, ensuring initial design briefs and feasibilities are met, and of course delivering the project.

Manning Community Hub

Projects

Manning Community Hub

troy barbitta

Address: Lot 571, 9 Bradshaw Crescent, Manning, WA
Project Value: $17.6 million
Construction Time: 69 weeks
Architect: Bollig Design Group

Completed in October 2016, the Manning Community Hub was a multi-million dollar project with a vision to create a new ‘heart’ for Manning. The finished facility provides the community with a vibrant, connected and attractive precinct that integrates community services and social activities. Located between Bradshaw Crescent and Conochie Avenue in Manning, the new facility adjoins James Miller Oval and is centrally located close to the Welwyn Avenue shops, the Manning Senior Citizens Centre and Manning Primary School.

The project was the largest undertaken by the City of South Perth and has been around ten years in the making. The facility houses the relocated Manning Library, a community hall, Manning Child Health Clinic, Moorditj Keila Aboriginal Group, a sporting clubroom to house the Manning Rippers Football Club, and an early years centre that houses both the Manning Community Toy Library and a new Manning Playgroup.

The design of the development has a complex blend of finishes and layouts to stand out from the crowd. Comprising of a single storey facility with basement car parking, the various buildings are connected by a striking central concourse. This feature comes alive with spectator seating, plus several functional (and visually striking) timber pergolas featuring glazed canopies. A central stairway connects the upgraded community oval and change room facilities.

The external elevation features a blend of glazed brickwork, Terracade cladding, metal cladding, timber cladding and stonework, creating a dynamic appearance that beautifully complements the surrounding residences. This superior external design philosophy is transferred internally with a series of complex, high level finishes fusing colours, textures and product type, from timber panelling to acoustic fabric walling. 

PACT’s achievement of completing a project that presented the challenge of such design complexity is a testament to the company’s expertise and impeccable track record. Ultimately, PACT’S ability to achieve the desired outcomes for all stakeholders has seen the company exceed all expectations to deliver this incredible project.