Clontarf

Location

McKay Street, Bentley, WA

Value

$1.4 million

Architect

Scatena Clocherty Architects

Project snapshot

The Clontarf Foundation is a not-for-profit organisation which sought to transform the former Canning College Visual Arts Centre in Bentley into its new central office.

We undertook the project at cost, with suppliers and contractors providing goods and labour for free or at heavily discounted rates to help make the $1.4 million makeover happen.

Overcoming challenges

The sloping ground of the site created large voids underneath the fence at the rear of the site. In conjunction with the fencing subcontractor, we developed a solution utilising taller sheets that run on an angle down the slope.

Highlights

  • We proudly achieved cost savings of approximately $500,000.
  • The striking pavilion is a free-standing structure utilising structural steel columns and beams and Colorbond roof sheeting.

Features of development

Situated within the Bentley education precinct and adjoining Curtin University, this new 487sqm headquarters includes office accommodation for 25 staff. The building also provides a base for regional staff from 55 locations across Australia when they are working in Perth.

The refurbishment included meeting rooms, staff hubs and an alfresco area, plus space on the 2,147sqm site for a landscaped area with a pavilion that can be used for the Clontarf Academy’s graduation ceremonies.

The refurbished building has given the foundation the space it so desperately needs to progress its plans, as well as extra facilities to enhance the programs that make such a difference to the lives of indigenous teenagers, their families and their communities.

To realise the potential of every person and every project.

This is our pact to you.

Contact us now