Fringe Apartments

Location

570-574 William Street, Mount Lawley, WA

Value

$13.5 million

Architect

McDonald Jones Architects

Project snapshot

A proven track record in delivering high quality residential apartment projects, attention to detail and a great subcontractor base saw PACT Construction selected to construct the ABN Group’s Fringe Apartments project.

Located on William Street in Mount Lawley, Fringe Apartments is a $13.5 million development comprising a mixture of 48 one and two bedroom apartments.

Overcoming challenges

  • It was a challenge to carry out bulk earthworks and basement excavation in a heavily built up area. This work was undertaken as a separate forward works package. Contiguous piling works had to be completed adjacent to neighbouring properties. Dust, noise and vibration management were crucial and managed throughout the project.
  • Deliveries had to be unloaded on the street as there was no room within the site for trucks. A Traffic Management Plan was required during periods where William Street and/or Alma Road were affected.

Highlights

  • The powdercoated perforated artwork screening comprises 60 panels of powdercoated steel in four colours. Cutouts were designed by a local artist (Kyle Hughes-Odgers) to complement a 2D painted mural.
  • An internal circular void and planter created a void space through all floors and the roof.

Features of development

Each unit is finished to a high standard, with quality fixtures and joinery to complement the spacious living areas, bedrooms, bathrooms and ensuites. All balconies are tiled with feature glass balustrading to provide an elegant outdoor sanctuary, while basement car parking serves both residents and visitors.

The development comes alive with a stunning street presence. An eclectic blend of face brickwork, rendered brick panel (of various angles) and louvered sun-shading come together to create a striking visual appearance.

A communal resident rooftop terrace features seating areas under a louvered pergola to give stylish protection from the elements, complemented by a grassed ‘green roof’ area that provides a chic entertaining space. Meanwhile, a locally flavoured landscaping design sees planters of various native species surround the development.

To realise the potential of every person and every project.

This is our pact to you.

Contact us now